Ahad, 8 April 2012

BANGI #01

salam...
ari ni da ari ke 4 aq kat Bangi, which means aq da stay for 4 hari and 3 malam kat umah Uda..
mak uda da g ke Mekah untuk buat Umrah for 1 week and another 1 week for her maths conferences..
kan bes kalau aq pon dapat pergi conferences math macam tu.. tringin aq nak merasa sendiri pe sebenarnya konfrens tu...

kalau da 3 malam kat sini, maksudnya, da 3 kali jugak bangun pagi untuk memulakan hari baru.. for the first day aq bangun pagi kat sini, kak idah yang sediakan srapan untuk aq, the second day uda da ade balik.. ~fuhhhh tarik nafas panjang sebentar. for the second day.. aq bangun untuk solat subuh, then after solat, aq tros "tertido" balik.. <tertido tu macam x bleh blah kan> hahahaha.. know what??? uda yang sediakan sarapan pagi tu.. die masak nasi goreng.. dushh dushhh dushhhh malu aq.. aq trun2 pas mandi, tgok makanan da terhidang.. malu nye aq... ade ke patot pakcik aq yang sediakan sarapan.. aigooo... BUT BUT.... pagi yang ke 3 tu kan, aq tebos balik la kesalahan yang memalukan aq tu kan, so aq bangun awal n prepare breakfast n kemas2 dapor.. <aq da ase macam suri umah berjaya> ahahaha... aq masak nasi goreng je la.. tu je yang ade pon.. aq ase sumenya da perfect.. air teh x la manis sangat, sudu da letak, pinggan pon, epal aq da buang kulit n hidang kan..sendok pon da.. in short, sume da siap la.. 

ok time to breakfast, hidang2, lom makan lagi.. da denagr uda komen..

"len kali cili ni, bawang ni, boh dalam lesong n tumbuk"
okk speechless aq, aq lak bagi alasan
"kalau tumbuk cili ni, nanti pdas la"
die nak gak balas
"kalau tumbuk bawang dengan cili ni, pastu goreng garing2, lagi wangi"
daaaa aq malas nak cakap ape da..

aduihhhh, aq bukan nak cakap ape.. aq pon ade stail masak aq sendiri.. MY OWN WAY.. susah la orang komen2 ni, kalau aq buat cincai2 len la citer.. ni aq buat dengan sepenuh ati.. ni yang buat aq ase bek aq tido n bangun makan je...  tapi ape nak buat kan, masok kandang kambing menegembek, masuk kandang rimau kena baham... hakhakhak....
~chhilllll men~

tetibe aq tringat balik, member2 aq dulu, aq masakkan nasi goreng putih cmtu, xde banyak bunyi pon,diam je.. sampaikan kalau lame x makan nasi goreng aq, buat deorang teringat-ingat.. hihihihi (x sedap eh aq masak kan untok korang?)

DA... T AQ UPDATE AG... BLAHHHHHHH

3 ulasan:

pecal taruh tempe berkata...

nasi goreng putih sodap!

Amirul Verdasco Nadzri berkata...

iza,ko masak x sedap kot..tu y dorang teringat-ingat..huhu..gurau je..jgn marah ok..

btw, aku miss cekodok pempuan tuh, hmm,cekodok kentang si mun...

RED STRYDER berkata...

pika: orang masak memnag selalu sedap.. hiihii

mirul:t aq g taw mun ko rndu cekoddok die