Jumaat, 5 Julai 2013

litle story part 1 Bachelor Degree of Science ( Statistic )

it's me...
happy me...

pada permulaannya aq berkira-kira untuk meneruskan sama ada mahu meneruskan sambung belajar atau terus bekerja.. Bagi yang pernah berpengalaman macam aq mesti pernah merasa bila kita selesa pegang duit and malas nak sambung study lagi...

so aq kutip sebanyak mungkin nasihat dari yang x pakar sampai la ke yang pakar2...
80% bersetuju aq menyambung study aq..
(hehehe ayat aq memang tunggang langgang)
so permulaan Mac mak bapak aq g Kelantan untuk hantar aq study.
disamping mereka bershopping...

di situ la episod baru bermula untuk aq..
mula2 sampai nya aq kat sini, aq sedaya mungkin untuk "adapt" dengan persekiran kat sini..
makanan, cara hidup, cara bercakap, adap2 kat sini.. semua nya lain dengan tempat aq..
2 minggu jugak la aq sakit perut sebab makanan kat sini.. mungkin aq x biasa barangkali..

kat sini aq menyewa hostel luar.. dengan bayaran RM600 per sem..
kat bilik yang ala2 lubang tikus ni la aq tinggal, tidor n makan.
dalam bilik kecik ni la aq tinggal berempat dengan kawan2 baru yang x pernah dikenali  dengan latar belakang yang berbeza setiap daripadanya.. Alhamdulillah semuanya kawan yang baik2 n akan menolong di saat aq memerlukan...


here r they...

and these pic r they with me...



kiranya sepanjang aq kat sini, macam terjadi kat aq.. n it is new me..
layan pic la pulak..

kalo korang perasan kulit aq bebeza kan dari dlu...pic ni memang aq edit frame n tulisan ape semua, tapi aq sikit pon x edit bahagian muka..
besfren baru aq la kenalkan aq dengan 1 produk yang die pakai, aq pon sje2 nak try n thanks to her sebab hasilnya sangat la positif..
(soriii ni bukan entri angkat bakul keiii)


ready to class... yeay..

jubah day

hari first final exam paper


soo.. this is my new besfren.. entri sebelum ni pon aq ada cerita pasal die..
aq sangar kagum dengan die.. atas sebab ape??? let it as secret..

she is a photogenic girl (betoi ke pon ejaan??)

die banyak mengajar aq berdikari. (sebab sebab die banyak makan kari kot.. hewhewhew)

aq kutip sedikit sebanyak pengalaman die buat pedoman hidup aq..

n she is a Wafle's lover...
x boleh nampak wafle n pasti akan beli..


die juga merangkap pensihat keselamatan aq..
aq pergi mana2 pon msti die akan pastikan aq selamat sampai n pulang..



last but not least my another guru "course" sampingan aq..
guru game aq..

die banyak mengajar aq "membahan"


she is sotong's lover..
n
n
n
die paling benci aq membebel.... hahahahaha..

n ni 
inilah kami





i love this pic.



 n wanna to introduce my classmate merangkap co-driver aq yang baik hati

yati n serol...

sweet kan... macam makan cadbury crunchie...

n my feveret subjet..

presentation project


that's all for this entry n 
jom study for the last paper..









3 ulasan:

munirahkamarudin berkata...

makin cumil makwe ni ! hihihi . goodluck iza :-)

Atish Hashim berkata...

Hi... awak amik stat kt shah alam rite ? Tahniah.. em, intake september kn ? ada member juga nama syakirah fadzli kalau tak silap.. hehee selamat berkenalan hokey :D

RED STRYDER berkata...

kite stat kat machang kelantan.. hihi :)