Jumaat, 25 Mei 2012

pengakhir suri rumah sepenuh masa

Bismillah...
ni entri penyambung bagi entri yang lepas..
so bape ari pas amek no fon kilang2 n SIMPAN sahaje no nya,
aq pon dengan gatai nya p interview kat Kilang Elektronik..
(atas cadangan mak n maka cik aq)
memula adik aq si setia watie la yang temankan.. 
tapi disebabkan kilang punya arahan agak la strict, 
so die dihambat balik.. sori yeaa tii..

perkara pertama ditanya masa aq masok kilang tu adalah BERAT aq k!!!!!!
wtf....
aq ialah obes ok.... da tentu la berat aq >>60
dalam ati aq.. 
"da tentu payah nak dapat ni"
ok yang sedap nya akak tu ckap
"badan awak x la gemok, tapi berat awak la masalahh"
perhhhhh senang ati aq die ckap aq x gmokk..  
hhaahahaha.. 

aq memula di interview abg ni.. baik sangat..
siap ajor2 aq jawab soalan interviwer ke2...
n abg tu taw aq ade dip, tapi die tny knp aq nak keje kilang?
and x heran ke aq dengan mentaliti masyarakat yang pandang serong kat budak dip yang keje kilang..
jawapan aq senang je.. aq mencari keje yang halal n x meminta kat deorang.. pedulikan deorang...

kalau berat aq ok, aq boleh tros masok keje, abg tu trima, tapi disebabkan abg tu agak skema, aq kena lak di interview oleh orang HR die sendiri.. tapi x pe... pengalaman kot..... suke sangat....

skarang aq da taw yang aq memang x dapat kat kilang tu k...
macam bese la pas interview deorang akan cakap
"ok nanti kami akan call ye"
aq paham da tu.. sebab before aq isi form, sorang akak badan kurus tu senang je dapat..
"ok ari isnin ni lapo diri ye"
tapi aq??????????????????
ok da da...

anyway rezki aq kat lain la..
petang abeh interview kat kilang aq dapat call dari akak ni..
ramah sangat.. sowh aq masok keje kat tempat die.
masa aq mintak kat situ, aq juz bg nama n no fon aq je.. simple je..
x yah nak gambar bagai...
da dapat keje baru die mintak ape2 such ptocopy ic n pic..n x payah interview pon....
so... now aq diterima keje kat situ...
aq diterima after aq da mengeluh kat fb



alhamdulillah ya Allah..
terima kasih kepada sesiapa je yang mendoakan aq..

****pasni xde la aq jadi suri rumah sepenuh masa...
(ahha.. banyak gak la cuba benda baru yang aq buat termasok la jahit selimut, hias baju mak, cuba kek n kuih muih n macam2 resepi baru aq cuba)....

2 ulasan:

Amirul Verdasco Nadzri berkata...

tahniah!! gune diploma? wahh!! bape gaji?? pm aku eh.. btw, ade kosong lagi x? hmmm....die ade sediakan ostel x?? (haha..bnyk lak soalan)

btw nok, ko mintak keje kat fast food, sah2 dia terima...

RED STRYDER berkata...

x ahhh weiiii... aq guna spm je la... guna dip x de org nk trima stkt nk jd cashier kat mana2...