Ahad, 29 Januari 2012

fikir sejenak

salam... sebenarnya aq x nak menghadap lappy malam ni sebab esok aq ade test physics and sedang dalam proses study ag ni.. tapi terpaksa bukak jugak untuk lepaskan pe yang berada di benak aq... hari ni banyak benda yang pelajari.. yang paling besar sekali aq di ingatkan kembali tentang pentingnya berfikir dulu sebelum membuat keputusan. banyaknya faedahnya kalau kite mempertimbangkan sebarang keputusan yang kite buat. pendek kata, x rugi pon kite list kan baik buruk ape yang kita buat. Tuhan tu da bagi kita akal untuk berfikir. so berfikirlah... pastu ape2 pon keputusan silalah mintak pendapat orang lain gak... n keputusan tu yang kita buat sendiri...

berfikir tu bagus kan, kalau sebelum kite bercakap kite berfikir, mungkin kata2 kita lebih mahal harganya dari mutiara. tiada hati yang terluka, dan kata2 kita lebih berhikmah.. kan...

pastu aq rasa x payah nak tergopoh-gapah la nak buat keputusan.. nanti kalo da salah decide nyesal pon da x guna... tambah pempuan ni... nitik air mate je tau nye.. mende da jadi, orang2 nak tolong pon da x dapat da..
pastu aq ase dalam hidup ni kita x boleh TERLAMPAU obses la.. cukup la hidup besederhana... Tuhan pon ajar kita sederhana dalam solat.. kalau prasan, contoh makan pon kita disuruh berhenti makan sebelum kita kenyang, Allah x suruh kita obses  makan... ni contoh je k... kalau kite obses pon kite jugak akan susah balik...


lagi 1 kan, x yah nak hipokrit sangat la..  memang la kita perlu hipokrit, tapi de masa nye la kan.. x yah nak nyamar sangat la.. be yourself la..... depan orang pretend to be the best la konon2... kita gak sengsara...  entah la... penat la.. nasihat pon x lott2.. bek aq buat peringatan kt diri aq je kan..

da la.. aq da malas nak merepek.. da banyak aq merepek ni.. semalan merepek kat marketing plan aq... ntah pe la ayat aq tibai... xpe lah, janji tu usaha aq sendiri.. k la, aq nak study phy la... bye............

1 ulasan:

dya berkata...

mendalam2...