Khamis, 26 Mei 2011

PERUBAHAN

Sejak beberapa hari yang lepas, aq asyik sibok je..
ade je urusan yang nak dibuat..
aq ni memang sibok or sengaja menyebokkan diri? hihihihihi
mungkin aq sengaja menyebokkan diri demi melupakan DIE..

sejak aq putus dengan DIE, aq da macam hilang arah tujuan...
melulu tanpa arah. X jadi diri aq yg sebenarnya....
aq sendiri pon x taw kenape jadi macam tu..
ape la special sangat kat DIE tu sampai kan aq blh jadi
macam ni bila da xde untuk aq???

nak taw x sejak aq da x de DIE ape aq wt???
aq cuba cari kawan2 yang baru,
da macam orang x betul pon ade.
sejak tu aq join chat room,
ha yg paling penting ni hasil ajaran c cek MOON...
macam2 mende baru yang aq taw kat ctu..
aq dapat kenal banyak jenis manusia,
dari baya2 aq sampai la umur pakcik2 nak pencen pon ade.. hahahaha
siap nak wat aq jadik anak angkat lagi tu...
mungkin CHAT ROOM dicipta untuk orang2 yang kesunyian..hihihi
de gak yang baru je seminit chat da ajak couple, mintak no fon n segala bagai la..
aishhhhh!!! yang lebih aq x ske adalah baru je chat da cakap2 pasal S*K*....
pe r..aq bukannya bini deorang untuk melayan nafsu senget deorang tu... gila betol..
kalo pon aq terdesak, aq x nak la sampai macam tu sekali...
tu dah dikira terok sangat tu...

hhihii..
aq de gak try c skandal cek MOON tu, ntah budak sabah mane ntah..
BAPAk r sombong!! bapak pon x sombong macam tu..hahahahaha...
aq juz misscall tapi x layan..keh3 wt malu muka aq je cek MOON..

sejak aq jadi macam ni, tibe2 timbul rasa keinsafan dalam diri aq,
mungkin aq ni hamba Allah yang x taw bersyukur..
da macam2 nikmat kesenangan yang Allah da bg,
bile Allah tu tarik je 1 nikmat tu, aq da jadi x tentu arah..
sepatutnya aq sebagai hamba,kna la bertaubat n serah diri kepada NYA sahaja..
Tapi Alhamdulillah,
Allah tu sangat la pengasih...
Die jadikan aq kuat n mudah menghadapi semua ujian NYA.
sekarang aq da immune dengan keadaan sorang o solo..
aq jadi lebih berdikari dan bebas sebebasnya.. hahahaha
kalau dulu nak kuar g kedai pon kena mintak kebenaran orang itu, orang ini.. payah la..
da macam terkongkong pon ade.. now aq da bebas,
x payah nak pikir pasal orang len slain family n orang terdekat...
dlu kate orang, kapel sebab nak susah n senang same2 pasangan kte,
now  xpayah da.. susah je la sorang2, x yah involve orang len, n senang pon sorang...
and the most important!!!!!
TOPUP aq ni dapat dikurangkan...
kalo le ade men saham untuk topup aq ni kan,
mesti la pelaburan die jatuh banyak n maybe pelabor tu boleh bankrap..
hahahahaha.....
konklusi nya ialah aq berazam untuk belajar bersungguh-sungguh pada masa akan
datang n akan membuang rasa n keinginan nak kawen cepat tu..

TO MUHAMAD SYAWAL BIN OTHMAN aka DIE....
TERIMA KASIH SEBAB BUAT AQ MACAM NI..
KALAU DIE X BUAT AQ MACAM NI,
MUNGKIN AQ X KAN BANGKIT DARI TIDO,
N MUNGKIN TRUS HANYUT DI LAUTAN DALAM..
N MUNGKIN AKAN LEMAS DI SANA NANTI...

3 ulasan:

Dd berkata...

all the best adikku!!

RED STRYDER berkata...

terima kasih kerna menyokong produk buatan malaysia!!! yeah!!! yihaaaa

merpati putih berkata...

OMG ! ! ang ngumpat ceqqqqq ! hahahaha